zdjecia rodzinne

Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym


Składniki:

- 500 g surowych krewetek Black Tiger
- 3 łyżki mąki
- 2-3 jajka
- sok z połówki cytryny
- wiórki kokosowe
- Sos koperkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak oraz tostami z masłem.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: owoce morzaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem