zdjecia rodzinne

Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym


Składniki:

- 500 g surowych krewetek Black Tiger
- 3 łyżki mąki
- 2-3 jajka
- sok z połówki cytryny
- wiórki kokosowe
- Sos koperkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak oraz tostami z masłem.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: owoce morzaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci