zdjecia rodzinne

Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym


Składniki:

- 500 g surowych krewetek Black Tiger
- 3 łyżki mąki
- 2-3 jajka
- sok z połówki cytryny
- wiórki kokosowe
- Sos koperkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak oraz tostami z masłem.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: owoce morzaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska