zdjecia rodzinne

Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym


Składniki:

- 500 g surowych krewetek Black Tiger
- 3 łyżki mąki
- 2-3 jajka
- sok z połówki cytryny
- wiórki kokosowe
- Sos koperkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak oraz tostami z masłem.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: owoce morzaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej