zdjecia rodzinne

Roladki po florencku z sosem serowym


Składniki:

- piersi z kurczaka (2 sztuki po ok. 130 g)
- 2 łyżki szpinaku rozdrobnionego mrożonego
- 2 plasterki sera żółtego typu gouda
- 2 plasterki szynki konserwowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 150 ml białego wytrawnego wina
- Sos serowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować nim filety. Na wierzch położyć po plasterku sera oraz szynki i ciasno zwinąć. Spiąć wykałaczkami i usmażyć na złoty kolor na oleju z obu stron. Następnie podlać winem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 8-10 minut. Gotowe roladki pokroić w grube plastry, wyłożyć na talerz i polać Sosem serowym Tarsmak. Podawać z białym ryżem lub puree ziemniaczanym.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane