zdjecia rodzinne

Sałatka z łososiem wędzonym i sosem czosnkowym


Składniki:

- 150 g łososia wędzonego na zimno
- 1 mała główka sałaty strzępiastej lub masłowej
- 2 garści sałaty rukola
- rzodkiewka
- pomidory koktajlowe
- 2 jajka
- 1 pomarańcza
- 100 ml soku jabłkowego
- Sos czosnkowy Tarsmak
- płatki chili do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Sałatę strzępiastą dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki, a następnie wymieszać z rukolą, rzodkiewką pokrojoną w plasterki, połówkami pomidorków oraz sokiem jabłkowym. Na całość wyłożyć cząstki łososia, jajka pokrojone w cząstki i obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczę. Sałatkę polać Sosem czosnkowym Tarsmak i posypać płatkami chili. Sałatka dobrze smakuje z tostami z pszennego pieczywa.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.




Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


kucharz , 2013-05-02
ohyda poprostu paskudztwo


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)