zdjecia rodzinne

Sałatka z łososiem wędzonym i sosem czosnkowym


Składniki:

- 150 g łososia wędzonego na zimno
- 1 mała główka sałaty strzępiastej lub masłowej
- 2 garści sałaty rukola
- rzodkiewka
- pomidory koktajlowe
- 2 jajka
- 1 pomarańcza
- 100 ml soku jabłkowego
- Sos czosnkowy Tarsmak
- płatki chili do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Sałatę strzępiastą dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki, a następnie wymieszać z rukolą, rzodkiewką pokrojoną w plasterki, połówkami pomidorków oraz sokiem jabłkowym. Na całość wyłożyć cząstki łososia, jajka pokrojone w cząstki i obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczę. Sałatkę polać Sosem czosnkowym Tarsmak i posypać płatkami chili. Sałatka dobrze smakuje z tostami z pszennego pieczywa.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.




Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


kucharz , 2013-05-02
ohyda poprostu paskudztwo


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci