zdjecia rodzinne

Miłosne markizy


Składniki:

30 dag mąki
15 dag masła
jajko
3 łyżki mocnego naparu kawy
5 łyżek cukru
20 dag gotowej białej polewy czekoladowej
100 ml śmietany kremówki
serduszka czekoladowe do dekoracji

Wykonanie:

1 . Z mąki , masła , kawy , jajka i cukru zagnieść ciasto . Zawiń w folię spożywczą , włóż na godzinę do lodówki .
2 . Polewę czekoladową stop według instrukcji . Śmietanę kremówkę mocno podgrzej . Zdejmij z palnika , wlej polewę , starannie wymieszaj . Ostudź .
3 . Ciasto rozwałkuj . Wykrój małe kółka . Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze , piecz około 15 minut w temperaturze 175 stopni C . Ostudź . Ciasteczka przełóż masą . Udekoruj serduszkami .

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-02-16
Super!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju