zdjecia rodzinne

Miłosne markizy


Składniki:

30 dag mąki
15 dag masła
jajko
3 łyżki mocnego naparu kawy
5 łyżek cukru
20 dag gotowej białej polewy czekoladowej
100 ml śmietany kremówki
serduszka czekoladowe do dekoracji

Wykonanie:

1 . Z mąki , masła , kawy , jajka i cukru zagnieść ciasto . Zawiń w folię spożywczą , włóż na godzinę do lodówki .
2 . Polewę czekoladową stop według instrukcji . Śmietanę kremówkę mocno podgrzej . Zdejmij z palnika , wlej polewę , starannie wymieszaj . Ostudź .
3 . Ciasto rozwałkuj . Wykrój małe kółka . Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze , piecz około 15 minut w temperaturze 175 stopni C . Ostudź . Ciasteczka przełóż masą . Udekoruj serduszkami .

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-02-16
Super!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej