zdjecia rodzinne

Miłosne markizy


Składniki:

30 dag mąki
15 dag masła
jajko
3 łyżki mocnego naparu kawy
5 łyżek cukru
20 dag gotowej białej polewy czekoladowej
100 ml śmietany kremówki
serduszka czekoladowe do dekoracji

Wykonanie:

1 . Z mąki , masła , kawy , jajka i cukru zagnieść ciasto . Zawiń w folię spożywczą , włóż na godzinę do lodówki .
2 . Polewę czekoladową stop według instrukcji . Śmietanę kremówkę mocno podgrzej . Zdejmij z palnika , wlej polewę , starannie wymieszaj . Ostudź .
3 . Ciasto rozwałkuj . Wykrój małe kółka . Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze , piecz około 15 minut w temperaturze 175 stopni C . Ostudź . Ciasteczka przełóż masą . Udekoruj serduszkami .

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-02-16
Super!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą