zdjecia rodzinne

Dip serowy do nachosów i innych przekąsek


Składniki:

Składniki:
• 1/3 szklanki mleka
• 2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
• 1 łyżeczka papryki
• ewentualnie łyżeczka parmezanu
• duża paczka nachosów

Wykonanie:

Jak to zrobić?
Do garnka wlewamy mleko i wkładamy serki topione. Całość podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy aż się połączy w jednolitą całość. Następnie dodajmy paprykę i parmezan. Mieszamy i podajemy z nachosami.

Dobra rada: Aby dip był jeszcze smaczniejszy, możemy dodać trochę świeżych ziół, które podkreślą jego smak i sprawią, że będzie wyjątkowo aromatyczny. Chcesz przygotować sosy w różnych kolorach - nic prostszego! Pamiętaj, że serki to baza, a reszta zależy od twojej inwencji. Jeśli np. zależy ci, aby dip miał kolor czerwony wystarczy, że dodasz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Smacznego!

Przepis Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki

Kategorie: sosy i pastymeksykańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane