zdjecia rodzinne

Dip serowy do nachosów i innych przekąsek


Składniki:

Składniki:
• 1/3 szklanki mleka
• 2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
• 1 łyżeczka papryki
• ewentualnie łyżeczka parmezanu
• duża paczka nachosów

Wykonanie:

Jak to zrobić?
Do garnka wlewamy mleko i wkładamy serki topione. Całość podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy aż się połączy w jednolitą całość. Następnie dodajmy paprykę i parmezan. Mieszamy i podajemy z nachosami.

Dobra rada: Aby dip był jeszcze smaczniejszy, możemy dodać trochę świeżych ziół, które podkreślą jego smak i sprawią, że będzie wyjątkowo aromatyczny. Chcesz przygotować sosy w różnych kolorach - nic prostszego! Pamiętaj, że serki to baza, a reszta zależy od twojej inwencji. Jeśli np. zależy ci, aby dip miał kolor czerwony wystarczy, że dodasz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Smacznego!

Przepis Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki

Kategorie: sosy i pastymeksykańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą