zdjecia rodzinne

Dip serowy do nachosów i innych przekąsek


Składniki:

Składniki:
• 1/3 szklanki mleka
• 2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
• 1 łyżeczka papryki
• ewentualnie łyżeczka parmezanu
• duża paczka nachosów

Wykonanie:

Jak to zrobić?
Do garnka wlewamy mleko i wkładamy serki topione. Całość podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy aż się połączy w jednolitą całość. Następnie dodajmy paprykę i parmezan. Mieszamy i podajemy z nachosami.

Dobra rada: Aby dip był jeszcze smaczniejszy, możemy dodać trochę świeżych ziół, które podkreślą jego smak i sprawią, że będzie wyjątkowo aromatyczny. Chcesz przygotować sosy w różnych kolorach - nic prostszego! Pamiętaj, że serki to baza, a reszta zależy od twojej inwencji. Jeśli np. zależy ci, aby dip miał kolor czerwony wystarczy, że dodasz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Smacznego!

Przepis Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki

Kategorie: sosy i pastymeksykańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem