zdjecia rodzinne

Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi


Składniki:

Składniki:
- 150g schabu w galarecie ZM Pekpol
- mały słoiczek buraczków marynowanych
- łyżka słonecznika łuskanego
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- pieprz grubo zmielony
- świeża bazylia

Wykonanie:

Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym.
Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!

Przepis Szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki


Kategorie: mięsawłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej