zdjecia rodzinne

Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi


Składniki:

Składniki:
- 150g schabu w galarecie ZM Pekpol
- mały słoiczek buraczków marynowanych
- łyżka słonecznika łuskanego
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- pieprz grubo zmielony
- świeża bazylia

Wykonanie:

Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym.
Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!

Przepis Szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki


Kategorie: mięsawłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasztet z indyka

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej