zdjecia rodzinne

Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi


Składniki:

Składniki:
- 150g schabu w galarecie ZM Pekpol
- mały słoiczek buraczków marynowanych
- łyżka słonecznika łuskanego
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- pieprz grubo zmielony
- świeża bazylia

Wykonanie:

Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym.
Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!

Przepis Szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki


Kategorie: mięsawłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska