zdjecia rodzinne

Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi


Składniki:

Składniki:
- 150g schabu w galarecie ZM Pekpol
- mały słoiczek buraczków marynowanych
- łyżka słonecznika łuskanego
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- pieprz grubo zmielony
- świeża bazylia

Wykonanie:

Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym.
Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!

Przepis Szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki


Kategorie: mięsawłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem