zdjecia rodzinne

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 250 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa