zdjecia rodzinne

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 250 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki