zdjecia rodzinne

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 250 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy