www.zapetytem.pl

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Gastrosfera2013-02-21 Komentarze (0) 15-30 min    bardzo łatwy     Porcji: 4

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 250 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Kategorie: desery

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=906