zdjecia rodzinne

paluszki z indyka w panierce kokosowej


Składniki:

1/2 kg piersi z indyka
4 lyzki wiórków kokosowych
3 łodygi selera naciowego
2 jajka
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

1 . pierś z indyka pokrój w plastry , a później na paluszki . jajko wymieszaj z 2 lyzkami wody i dopraw solą i pieprzem . Paluszki panieruj najpierw w jajku , a później w kokosie . Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor . Tłuszcz nie może być bardzo rozgrzany . Danie podawaj z dipami i pokrojonym selerem naciowym .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-03-07
Brzmi pysznie. Kiedys jadlam piers z indyka w panierce z platkow migdalowych. Teraz musze sprobowac kokosu.
Gość , 2013-03-07
Brzmi pysznie. Kiedys jadlam piers z indyka w panierce z platkow migdalowych. Teraz musze sprobowac kokosu.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem