zdjecia rodzinne

Makaron z brokułami i pomidorem


Składniki:

Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
Pomidory – 4 szt.
Brokuł – 1 szt.
Cebula – 1 szt.
Czosnek – 2 ząbki
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Oregano, bazylia, pieprz, sól

Wykonanie:

1. Międzybrodzki Makaron świderki gotujemy, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. W międzyczasie gotujemy również brokuł
2. Pomidory należy sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić
3. Ostudzone wcześniej brokuły również kroimy na kawałki, a cebulę szatkujemy
4. Na patelni z oliwą podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pomidory i brokuły
5. Całość doprawiamy do smaku
6. Ugotowany makaron świderki mieszkamy dokładnie z warzywami i gotowe


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej