zdjecia rodzinne

Makaronowe wstążki z łososiem


Składniki:

- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki,
- 200 g fileta z łososia,
- 150 ml wody,
- 1 mały por,
- 300 ml słodkiej śmietany 18%,
- 50 ml wina białego półsłodkiego,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz do smaku,
- listki świeżej rukoli do ozdoby.

Wykonanie:

1. Gotujemy makaron

2. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut

3. Pora czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania.

4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia

5. Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli. Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.



Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)