zdjecia rodzinne

Makaronowe wstążki z łososiem


Składniki:

- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki,
- 200 g fileta z łososia,
- 150 ml wody,
- 1 mały por,
- 300 ml słodkiej śmietany 18%,
- 50 ml wina białego półsłodkiego,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz do smaku,
- listki świeżej rukoli do ozdoby.

Wykonanie:

1. Gotujemy makaron

2. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut

3. Pora czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania.

4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia

5. Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli. Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.



Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe