zdjecia rodzinne

Kieszonki schabowe z sałatką serową


Składniki:

- schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g
- ser żółty, 150 g
- 1 łyżka groszku konserwowego
- 1 papryka konserwowa
- 2 ogórki konserwowe
- pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sałata do dekoracji

Wykonanie:

Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.

Przepis poleca Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka. Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane