zdjecia rodzinne

Kieszonki schabowe z sałatką serową


Składniki:

- schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g
- ser żółty, 150 g
- 1 łyżka groszku konserwowego
- 1 papryka konserwowa
- 2 ogórki konserwowe
- pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sałata do dekoracji

Wykonanie:

Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.

Przepis poleca Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka. Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)