zdjecia rodzinne

Kieszonki schabowe z sałatką serową


Składniki:

- schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g
- ser żółty, 150 g
- 1 łyżka groszku konserwowego
- 1 papryka konserwowa
- 2 ogórki konserwowe
- pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sałata do dekoracji

Wykonanie:

Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.

Przepis poleca Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka. Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska