zdjecia rodzinne

Pieczeń rzymska z jajkiem


Składniki:

- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- 4 ząbki czosnku
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka oleju
- Sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak

Wykonanie:

Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Do pieczeni idealnie pasuje Sos chrzanowy PREMIUM marki Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Kategorie: Wielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Bitki

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza