zdjecia rodzinne

Naleśniki z jajkiem


Składniki:

Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 0,5 l mleka
- 1 jajko
- 300 g mąki pszennej
- sól, cukier do smaku
- olej do smażenia

Zawartość naleśników:
- 100 g sera żółtego
- 4 ogórki konserwowe
- 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych
- 1 pęczek szczypiorku
- ¼ główki sałaty lodowej
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu Tarsmak
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- sól i pieprz do smaku

+ jajka ugotowane na twardo

Wykonanie:

Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: Wielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-04-08
WYSZŁO PYSZNIE..... ALE NIE POTRAFIĘ ZROBIĆ TAK PIĘKNIE I ESTETYCZNIE.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory