zdjecia rodzinne

Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w sosie chrzanowym.


Składniki:

- 250g makaronu Międzybrodzki wstążki
- 250g surowej białej kiełbasy
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki tartego chrzanu
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- sól, cukier do smaku
- 3 jajka ugotowane na
twardo
- natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube
plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsaWielkanocpolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem