zdjecia rodzinne

Domowy rosół z krajanką


Składniki:

- kura rosołowa (ok. 1,5 kg) – 1 szt.
- wołowina rosołowa - 0,5 kg
- woda – 4 l
- marchew - 300 g
- pietruszka – 200 g
- seler – 150 g
- mały por – 1 szt.
- cebula – 1 szt.
- mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
- natka pietruszki - 3-4 gałązki

Wykonanie:

Do garnka z wodą wkładamy przygotowaną kurę, wołowinę oraz obrane warzywa. Należy wszystko posolić i gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Aby uzyskać lepszy smak dodajemy przed końcem gotowania mały pęczek koperku oraz podsmażoną na złoto cebulę. Rosół doprawiamy sosem sojowym. W tym samym czasie gotujemy Makaron Międzybrodzki typu krajanka według zaleceń na jego opakowaniu, a później hartujemy w zimnej wodzie. Gotową zupę podajemy z makaronem oraz pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy