zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa z gwiazdką


Składniki:

wywar kostno-jarzynowy - 2l
pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400g
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
makaron krajanka -1 paczka
sól, pieprz do smaku
kwaśna śmietana 18% - 150ml
natka pietruszki

Wykonanie:

Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler). Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.

Smacznego!



Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczki.



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej