zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa z gwiazdką


Składniki:

wywar kostno-jarzynowy - 2l
pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400g
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
makaron krajanka -1 paczka
sól, pieprz do smaku
kwaśna śmietana 18% - 150ml
natka pietruszki

Wykonanie:

Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler). Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.

Smacznego!



Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczki.



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Kapusta z grochem