zdjecia rodzinne

Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
- 2 kulki sera mozzarella
- 3-4 pomidory suszone z oliwy
- olej
- świeża bazylia i rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wykonanie:

Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach