zdjecia rodzinne

Sos jajeczny z chrzanem do wędlin


Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo
4-5 cebulek ze szczypiorkiem
pół pęczka posiekanego koperku
1-1,5 łyżki chrzanu
250 ml śmietany
sok z połowy cytryny
sól, pieprz i cukier do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tartce na drobnych oczkach. Jajka wymieszać ze śmietaną, posiekanym szczypiorkim, koperkiem, chrzanem, sokiem z cytryny.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Uwaga z chrzanem! Jeśli dodamy za dużo to sos może być zbyt pikantny dla domowników. Dlatego radzę dodać najpierw 1 łyżeczkę a póżniej ewentualnie zwiększyć dawkę zgodnie ze smakiem.

Kategorie: sosy i pastyBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-21
U mnie dzieciaki smarują suchy chleb takim sosem/pastą i się zajadają


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory