zdjecia rodzinne

Sos jajeczny z chrzanem do wędlin


Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo
4-5 cebulek ze szczypiorkiem
pół pęczka posiekanego koperku
1-1,5 łyżki chrzanu
250 ml śmietany
sok z połowy cytryny
sól, pieprz i cukier do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tartce na drobnych oczkach. Jajka wymieszać ze śmietaną, posiekanym szczypiorkim, koperkiem, chrzanem, sokiem z cytryny.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Uwaga z chrzanem! Jeśli dodamy za dużo to sos może być zbyt pikantny dla domowników. Dlatego radzę dodać najpierw 1 łyżeczkę a póżniej ewentualnie zwiększyć dawkę zgodnie ze smakiem.

Kategorie: sosy i pastyBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-21
U mnie dzieciaki smarują suchy chleb takim sosem/pastą i się zajadają


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach