zdjecia rodzinne

Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym


Składniki:

- 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
- 4 placki tortilli
- 1 papryka świeża czerwona
- 1 papryka świeża zielona
- 1 por
- 2 średnie marchwie
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
- Sos koperkowy Tarsmak

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem