zdjecia rodzinne

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 młoda cukinia
- 100 g sera feta
- świeża bazylia
- pieprz
- olej
- Sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej