zdjecia rodzinne

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 młoda cukinia
- 100 g sera feta
- świeża bazylia
- pieprz
- olej
- Sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Bitki

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach