zdjecia rodzinne

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 młoda cukinia
- 100 g sera feta
- świeża bazylia
- pieprz
- olej
- Sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis

 

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki