zdjecia rodzinne

Stek z polędwiczki wieprzowej z sosem chrzanowym


Składniki:

- 600 g polędwiczki wieprzowej

Marynata:
- 100 ml oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 100 ml piwa
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- sok z ½ cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- Sos chrzanowy Tarsmak

Wykonanie:

Z polędwiczki wieprzowej usunąć błonę, przeciąć na cztery części i uformować steki lekko rozbijając je dłonią w poprzek włókien. Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać, wysmarować nią steki i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następnie grillować na rozgrzanym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony. Podawać z Sosem chrzanowym Tarsmak.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci