zdjecia rodzinne

Przepis na zapiekane pomidory faszerowane kaszanką


Składniki:

- 1 kg pomidorów
- 400 g „Kaszanki domowej” ZM Pekpol
- łyżka tymianku
- łyżka bazylii
- gałązka majeranku
- bulion warzywny

Wykonanie:

Kaszankę mieszamy ze świeżymi ziołami, a następnie odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy pomidory, odcinamy ich górne części i wydrążamy z pestek. Następnie faszerujemy je kaszanką i przykrywamy, wcześniej odkrojoną górną częścią. Nagrzewamy piekarnik do 180 °C, układamy pomidory w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobiną bulionu i pieczemy ok. 20 minut aż się zarumienią. Pomidory zamiast w piekarniku można podpiec na elektrycznym grillu. Doskonale smakują z grillowanymi ziemniaczkami.

Proste i pyszne, smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane