zdjecia rodzinne

Przepis na zapiekane pomidory faszerowane kaszanką


Składniki:

- 1 kg pomidorów
- 400 g „Kaszanki domowej” ZM Pekpol
- łyżka tymianku
- łyżka bazylii
- gałązka majeranku
- bulion warzywny

Wykonanie:

Kaszankę mieszamy ze świeżymi ziołami, a następnie odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy pomidory, odcinamy ich górne części i wydrążamy z pestek. Następnie faszerujemy je kaszanką i przykrywamy, wcześniej odkrojoną górną częścią. Nagrzewamy piekarnik do 180 °C, układamy pomidory w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobiną bulionu i pieczemy ok. 20 minut aż się zarumienią. Pomidory zamiast w piekarniku można podpiec na elektrycznym grillu. Doskonale smakują z grillowanymi ziemniaczkami.

Proste i pyszne, smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka