zdjecia rodzinne

Przepis na zapiekane pomidory faszerowane kaszanką


Składniki:

- 1 kg pomidorów
- 400 g „Kaszanki domowej” ZM Pekpol
- łyżka tymianku
- łyżka bazylii
- gałązka majeranku
- bulion warzywny

Wykonanie:

Kaszankę mieszamy ze świeżymi ziołami, a następnie odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy pomidory, odcinamy ich górne części i wydrążamy z pestek. Następnie faszerujemy je kaszanką i przykrywamy, wcześniej odkrojoną górną częścią. Nagrzewamy piekarnik do 180 °C, układamy pomidory w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobiną bulionu i pieczemy ok. 20 minut aż się zarumienią. Pomidory zamiast w piekarniku można podpiec na elektrycznym grillu. Doskonale smakują z grillowanymi ziemniaczkami.

Proste i pyszne, smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory