zdjecia rodzinne

Makaronowa zapiekanka w 6 krokach!


Składniki:

Międzybrodzki Makaron np. świderki, pierożek lub kolanko – 250g
Suszony majeranek – 3-4 łyżeczki
Suszona, słodka papryka – 1 łyżeczka
Pomidory – 3 szt.
Ser np. parmezan

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy al. dente, następnie odcedzamy i przekładamy na żaroodpornego naczynia.
2. Pomidory zalewamy wrzątkiem na 10 minut
3. Makaron doprawiamy majerankiem, czosnkiem i papryką
4. Pomidory po 10 minutach schładzamy zimną wodą, ściągamy skórkę, kroimy w kostkę, a następnie układamy na makaronie kolejna warstwę z nich
5. Ser ścieramy na tarce i kładziemy jako 3cią warstwę. Jako ilość zależy od naszego uznania.
6. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. 30 minut

Życzymy smacznego!
Przepis polecają Międzybrodzkie Makarony


Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa