zdjecia rodzinne

Omlet z szynką, szparagami i sosem serowym


Składniki:

- 5-6 szt. szparagów zielonych
- 4 plasterki szynki parzonej
- 2 łyżeczki masła
- 3 jajka
- 1 garść młodego szpinaku
- sól, pieprz do smaku
- Sos serowy Tarsmak

Wykonanie:

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę, krótką chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wybić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać trzepaczką. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła.
Na gorącego omleta wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Bitki

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem