zdjecia rodzinne

Szparagi w cieście francuskim


Składniki:

- 1 pęczek szparagów zielonych
- boczek wędzony parzony w plasterkach (na 3 szparagi 2 plastry)
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- Sos tatarski Premium marki Tarsmak
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego

Wykonanie:

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po 3 szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie całość owinąć paskiem ciasta francuskiego. Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce. Szparagi posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni C do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru.
Podawać z Sosem tatarskim Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-05-22
A gdzie mozna dostac wegetarianski boczek? :-)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Bitki