zdjecia rodzinne

Gazpacho


Składniki:

• 3/4 kg pomidorów
• 2 czerwone papryki
• 2 ząbki czosnku
• 300 ml bulionu drobiowego
• 4 łyżki octu winnego
• mały ogórek
• czerwona cebula
• papryczka chili
• łyżka listków bazylii
• oliw extra vigine Olivari
• sok z 1/2 cytryny
• sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać. Ogórek obrać, pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z pestek, pokroić. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa dokładnie zmiksować, dodając oliwę, ocet winny oraz bazylię. Wlać bulion i sok z cytryny, posypać posiekaną papryczką chili, przyprawić. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka i papryki oraz bazylią. Można posypać grzankami.

Kategorie: zupyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-07-06
super


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane