zdjecia rodzinne

Gazpacho


Składniki:

• 3/4 kg pomidorów
• 2 czerwone papryki
• 2 ząbki czosnku
• 300 ml bulionu drobiowego
• 4 łyżki octu winnego
• mały ogórek
• czerwona cebula
• papryczka chili
• łyżka listków bazylii
• oliw extra vigine Olivari
• sok z 1/2 cytryny
• sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać. Ogórek obrać, pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z pestek, pokroić. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa dokładnie zmiksować, dodając oliwę, ocet winny oraz bazylię. Wlać bulion i sok z cytryny, posypać posiekaną papryczką chili, przyprawić. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka i papryki oraz bazylią. Można posypać grzankami.

Kategorie: zupyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-07-06
super


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska