zdjecia rodzinne

Gazpacho


Składniki:

• 3/4 kg pomidorów
• 2 czerwone papryki
• 2 ząbki czosnku
• 300 ml bulionu drobiowego
• 4 łyżki octu winnego
• mały ogórek
• czerwona cebula
• papryczka chili
• łyżka listków bazylii
• oliw extra vigine Olivari
• sok z 1/2 cytryny
• sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać. Ogórek obrać, pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z pestek, pokroić. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa dokładnie zmiksować, dodając oliwę, ocet winny oraz bazylię. Wlać bulion i sok z cytryny, posypać posiekaną papryczką chili, przyprawić. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka i papryki oraz bazylią. Można posypać grzankami.

Kategorie: zupyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2013-07-06
super


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe