zdjecia rodzinne

Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem


Składniki:

• 4 filety z pstrąga
• Sos sojowy Kikkoman
• Kilka łyżek klarowanego masła
• Czarny pieprz (lub odrobina sosu TABASCO® Original)

Wykonanie:

Filety z pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu. Grillować po kilka minut po każdej ze stron polewając w trakcie klarowanym masłem
i sosem sojowym. Przed podaniem przyprawić ewentualnie czarnym pieprzem lub sosem TABASCO®. Filety z pstrąga doskonale smakują z grillowanymi warzywami.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej