zdjecia rodzinne

Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem


Składniki:

• 4 filety z pstrąga
• Sos sojowy Kikkoman
• Kilka łyżek klarowanego masła
• Czarny pieprz (lub odrobina sosu TABASCO® Original)

Wykonanie:

Filety z pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu. Grillować po kilka minut po każdej ze stron polewając w trakcie klarowanym masłem
i sosem sojowym. Przed podaniem przyprawić ewentualnie czarnym pieprzem lub sosem TABASCO®. Filety z pstrąga doskonale smakują z grillowanymi warzywami.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą