zdjecia rodzinne

Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem


Składniki:

• 4 filety z pstrąga
• Sos sojowy Kikkoman
• Kilka łyżek klarowanego masła
• Czarny pieprz (lub odrobina sosu TABASCO® Original)

Wykonanie:

Filety z pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu. Grillować po kilka minut po każdej ze stron polewając w trakcie klarowanym masłem
i sosem sojowym. Przed podaniem przyprawić ewentualnie czarnym pieprzem lub sosem TABASCO®. Filety z pstrąga doskonale smakują z grillowanymi warzywami.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa