zdjecia rodzinne

Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem


Składniki:

• 4 filety z pstrąga
• Sos sojowy Kikkoman
• Kilka łyżek klarowanego masła
• Czarny pieprz (lub odrobina sosu TABASCO® Original)

Wykonanie:

Filety z pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu. Grillować po kilka minut po każdej ze stron polewając w trakcie klarowanym masłem
i sosem sojowym. Przed podaniem przyprawić ewentualnie czarnym pieprzem lub sosem TABASCO®. Filety z pstrąga doskonale smakują z grillowanymi warzywami.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami