zdjecia rodzinne

Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem


Składniki:

• 4 filety z pstrąga
• Sos sojowy Kikkoman
• Kilka łyżek klarowanego masła
• Czarny pieprz (lub odrobina sosu TABASCO® Original)

Wykonanie:

Filety z pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu. Grillować po kilka minut po każdej ze stron polewając w trakcie klarowanym masłem
i sosem sojowym. Przed podaniem przyprawić ewentualnie czarnym pieprzem lub sosem TABASCO®. Filety z pstrąga doskonale smakują z grillowanymi warzywami.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem