zdjecia rodzinne

Waniliowe muffiny (bez glutenu):


Składniki:

- 2 szklanki mąki owsianej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy extra virgin, np. Olivari
- 3/4 szklanki mleka waniliowego ViveSoy
- dodatkowo możemy wrzucić pokrojone truskawki, jabłka lub banany.

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do otworów na blasze do pieczenia muffinów powkładać papilotki i zalać ciastem do ¾ wysokości. Piec 15-20 minut.

Kategorie: mącznedeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane