zdjecia rodzinne

Waniliowe muffiny (bez glutenu):


Składniki:

- 2 szklanki mąki owsianej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy extra virgin, np. Olivari
- 3/4 szklanki mleka waniliowego ViveSoy
- dodatkowo możemy wrzucić pokrojone truskawki, jabłka lub banany.

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do otworów na blasze do pieczenia muffinów powkładać papilotki i zalać ciastem do ¾ wysokości. Piec 15-20 minut.

Kategorie: mącznedeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci