zdjecia rodzinne

Chrupiące rogaliki z żółtym serem


Składniki:

• 3 arkusze ciasta francuskiego
• 10 łyżek startego sera Gouda MSM Mońki
• 1 jajko

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach
i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego.
Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Wskazówka: Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę.


Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką