zdjecia rodzinne

Chrupiące rogaliki z żółtym serem


Składniki:

• 3 arkusze ciasta francuskiego
• 10 łyżek startego sera Gouda MSM Mońki
• 1 jajko

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach
i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego.
Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Wskazówka: Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę.


Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza