zdjecia rodzinne

Zupa szparagowa


Składniki:

Składniki:
-Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
- wiązka białych szparagów
- woda - 0,75l
- sos sojowy - 1 łyżeczka
- śmietanka słodka 18% -100ml
- śmietana kwaśna 18% - 100ml
-masło - 1 łyżka
-mąka - 1 łyżeczka
- sól, cukier, biały pieprz do smaku

Wykonanie:

• Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
• Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
• Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
• Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
• Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach