zdjecia rodzinne

Zupa szparagowa


Składniki:

Składniki:
-Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
- wiązka białych szparagów
- woda - 0,75l
- sos sojowy - 1 łyżeczka
- śmietanka słodka 18% -100ml
- śmietana kwaśna 18% - 100ml
-masło - 1 łyżka
-mąka - 1 łyżeczka
- sól, cukier, biały pieprz do smaku

Wykonanie:

• Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
• Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
• Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
• Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
• Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem