zdjecia rodzinne

Ciasto francuskie z pomidorami


Składniki:

- ciasto francuskie w rolce
- pomidory – ok. 5 sztuk
- ser mozarella
- sos serowy, np. Tarsmak
- świeże oregano
- pieprz do smaku

Wykonanie:

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.

Przepis Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu korona Karkonoszy.



Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem