zdjecia rodzinne

Ciasto francuskie z pomidorami


Składniki:

- ciasto francuskie w rolce
- pomidory – ok. 5 sztuk
- ser mozarella
- sos serowy, np. Tarsmak
- świeże oregano
- pieprz do smaku

Wykonanie:

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.

Przepis Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu korona Karkonoszy.



Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane