zdjecia rodzinne

Chłodnik pomidorowy


Składniki:

- 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak
- 1 świeży ogórek
- 1 papryka świeża czerwona
- 1 papryka świeża żółta
- 3 ząbki czosnku
- 100 ml białego wina
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie:


Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.


Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem