zdjecia rodzinne

Chłodnik pomidorowy


Składniki:

- 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak
- 1 świeży ogórek
- 1 papryka świeża czerwona
- 1 papryka świeża żółta
- 3 ząbki czosnku
- 100 ml białego wina
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie:


Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.


Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Bitki

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa