zdjecia rodzinne

Placki z cukinią i szczypiorkiem


Składniki:

- ziemniaki - 5 średnich sztuk
- młoda cukinia
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- olej
- sos czosnkowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

SMACZNEGO!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami