zdjecia rodzinne

Letnia sałatka z rukoli i pora


Składniki:

- 1 por
- 3 garście rukoli
- 5 plastrów ananasa konserwowego
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- parmezan

Sos winegret – składniki:

- 1 łyżka musztardy Tarsmak
- 50 ml octu winnego
- 50 ml oleju
- 100 ml soku z ananasa (z puszki)
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy