zdjecia rodzinne

Boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym


Składniki:

- Boczek Grillowa Uczta ZM Pekpol
- około pół kilo mięsa mielonego z łopatki
- przyprawy do mięsa mielonego: sól, pieprz, majeranek,
- 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku

Wykonanie:

Mięso mielone dokładnie wymieszaj wraz z przyprawami. Uformuj z niego nieduże kulki i owiń je plastrami boczku. Przygotowane nakłuwaj pojedynczo na wykałaczkę, a następnie natłuść szaszłyki w odrobinie oleju. Połóż na średnio rozgrzany ruszt. Piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem