zdjecia rodzinne

Zapiekanka z brokułami


Składniki:

1/2 kg filetów rybnych
średni brokuł
30 dag pieczarek
1 kg ugotowanych ziemniaków
przyprawa do ziemniaków
duża cebula
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki wody
2 łyżki mąki
2 łyżki posiekanego koperku
5 dag żółtego sera
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

1 . Ziemniaki pokrój w plastry i podsmaż na oleju z przyprawą do ziemniaków . Rybę oprósz solą , pieprzem , mąką i obsmaż . W osolonej wodzie ugotuj różyczki brokuła . Pokrój cebulę oraz pieczarki i podsmaż .
2 . W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż połowę ziemniaków . Potem : 1/2 brokuła , rybę , pieczarki z cebulą , resztę ziemniaków i brokuła .
3 . Wymieszaj śmietanę , wodę , mąkę , koperek , szczyptę soli i pieprzu . Sosem zalej potrawę . Posyp serem . Zapiekaj 40 minut w temperaturze 200 stopni C .

Kategorie: rybyzapiekankipolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe