zdjecia rodzinne

TATAR Z ŁOSOSIA Z WERBENĄ wg T.Połoma, szefa kuchni Uroczyska 7 Stawów


Składniki:

 80 g surowego łososia
 40 g wędzonego łososia
 ¼ małej czerwonej cebuli
 6 owoców kaparów
 5 listków werbeny
 Łyżka oliwy z oliwek
 Łyżka soku z cytryny
 Sól i pieprz

Do dekoracji:
 Plaster ogórka świeżego
 Kiełki lucerny
 Pomidor koktajlowy
 Plaster limonki
 Krem balsamiczny
 2 listki werbeny

Wykonanie:

Siekamy kolejno łososia, werbenę, cebulę i kapary. Mieszamy składniki ze sobą, dodajemy oliwę, sok z cytryny oraz doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Przygotowany tatar zawijamy w plaster ogórka i układamy na środku talerza. Na wierzchu stawiamy kopczyk z kiełków lucerny. Obok tatara układamy plaster limonki, pomidorka, listki werbeny oraz skrapiamy talerz kremem balsamicznym. Tatar jest gotowy do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu.

Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem