zdjecia rodzinne

TATAR Z ŁOSOSIA Z WERBENĄ wg T.Połoma, szefa kuchni Uroczyska 7 Stawów


Składniki:

 80 g surowego łososia
 40 g wędzonego łososia
 ¼ małej czerwonej cebuli
 6 owoców kaparów
 5 listków werbeny
 Łyżka oliwy z oliwek
 Łyżka soku z cytryny
 Sól i pieprz

Do dekoracji:
 Plaster ogórka świeżego
 Kiełki lucerny
 Pomidor koktajlowy
 Plaster limonki
 Krem balsamiczny
 2 listki werbeny

Wykonanie:

Siekamy kolejno łososia, werbenę, cebulę i kapary. Mieszamy składniki ze sobą, dodajemy oliwę, sok z cytryny oraz doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Przygotowany tatar zawijamy w plaster ogórka i układamy na środku talerza. Na wierzchu stawiamy kopczyk z kiełków lucerny. Obok tatara układamy plaster limonki, pomidorka, listki werbeny oraz skrapiamy talerz kremem balsamicznym. Tatar jest gotowy do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu.

Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


cOnIsVVfYXwwpbfkz , 2018-12-20
fM1a0A learned lot of things from it about blogging. thanks.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej