zdjecia rodzinne

TATAR Z ŁOSOSIA Z WERBENĄ wg T.Połoma, szefa kuchni Uroczyska 7 Stawów


Składniki:

 80 g surowego łososia
 40 g wędzonego łososia
 ¼ małej czerwonej cebuli
 6 owoców kaparów
 5 listków werbeny
 Łyżka oliwy z oliwek
 Łyżka soku z cytryny
 Sól i pieprz

Do dekoracji:
 Plaster ogórka świeżego
 Kiełki lucerny
 Pomidor koktajlowy
 Plaster limonki
 Krem balsamiczny
 2 listki werbeny

Wykonanie:

Siekamy kolejno łososia, werbenę, cebulę i kapary. Mieszamy składniki ze sobą, dodajemy oliwę, sok z cytryny oraz doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Przygotowany tatar zawijamy w plaster ogórka i układamy na środku talerza. Na wierzchu stawiamy kopczyk z kiełków lucerny. Obok tatara układamy plaster limonki, pomidorka, listki werbeny oraz skrapiamy talerz kremem balsamicznym. Tatar jest gotowy do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu.

Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju