zdjecia rodzinne

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym


Składniki:

- polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości sztuki
- ocet balsamiczny 6 łyżek
- miód 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- sól, pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej