zdjecia rodzinne

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym


Składniki:

- polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości sztuki
- ocet balsamiczny 6 łyżek
- miód 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- sól, pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej