zdjecia rodzinne

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym


Składniki:

- polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości sztuki
- ocet balsamiczny 6 łyżek
- miód 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- sól, pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory