www.zapetytem.pl

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym


Gastrosfera2013-08-08 Komentarze (0) 15-30 min    łatwy     Porcji: 2

Składniki:

- polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości sztuki
- ocet balsamiczny 6 łyżek
- miód 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- sól, pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=964