zdjecia rodzinne

Mięsna szpadka w trzech smakach


Składniki:

- filet z indyka 100 g
- polędwiczka wieprzowa 100 g
- schab bez kości 100 g
- olej 2 łyżki

Przyprawy:

- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką