zdjecia rodzinne

Mięsna szpadka w trzech smakach


Składniki:

- filet z indyka 100 g
- polędwiczka wieprzowa 100 g
- schab bez kości 100 g
- olej 2 łyżki

Przyprawy:

- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: