zdjecia rodzinne

Mięsna szpadka w trzech smakach


Składniki:

- filet z indyka 100 g
- polędwiczka wieprzowa 100 g
- schab bez kości 100 g
- olej 2 łyżki

Przyprawy:

- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory