zdjecia rodzinne

Mięsna szpadka w trzech smakach


Składniki:

- filet z indyka 100 g
- polędwiczka wieprzowa 100 g
- schab bez kości 100 g
- olej 2 łyżki

Przyprawy:

- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.

Smacznego!

Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska