zdjecia rodzinne

Bakłażan z makaronem


Składniki:

Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250g
Bakłażan – 3 szt.
Cebula – 2 szt.
Masło – 3 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - Robert Muzyczka


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem