zdjecia rodzinne

Bakłażan z makaronem


Składniki:

Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250g
Bakłażan – 3 szt.
Cebula – 2 szt.
Masło – 3 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180st.C przez ok 30 minut.

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - Robert Muzyczka


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki