zdjecia rodzinne

Makaron „Ryż” z julien


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g
• marchewka – 2 sztuki
• seler – 1 sztuka
• por – 1 sztuka
• szczypior – ½ pęczka
• czosnek – 4 ząbki
• natka pietruszki – ½ pęczka
• oliwa z oliwek – 2 łyżki
• sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Bitki

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku