zdjecia rodzinne

Croque madame – najsłynniejszy francuski tost


Składniki:

- 4 kromki chleba tostowego
- 4 duże plasterki sera Aldamer MSM Mońki
- 4 plasterki szynki
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- keczup

Wykonanie:

Na dwóch kromkach pieczywa kładziemy po plasterku sera – takiej wielkości,
aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę smarujemy masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażymy na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący.
W międzyczasie na patelni, na odrobinie masła, smażymy jajka sadzone. Czekamy aż białko się zetnie i lekko zarumieni od spodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Taką podpieczoną kanapkę wykładamy na talerz. Na górze kładziemy jajko sadzone. Smacznego


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)