zdjecia rodzinne

Galaretka z nóżek


Składniki:

4 nogi wieprzowe
1/2 kg pręgi wołowej
2 marchewki
1/2 pora
seler
2 pietruszki
2 ząbki czosnku
2 jaja na twardo
1/2 filiżanki ugotowanego zielonego groszku
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
sól
pieprz

Wykonanie:

1 . Umyte i oczyszczone nóżki i pręgę gotuj 2 godziny z dodatkiem ziela , liści laurowych oraz przypraw .
2 . Po godzinie wrzuć warzywa . Po wyjęciu mięsa , odcedź wywar i dodaj roztarty czosnek . Całość dopraw do smaku .
3 . Ostudzone mięso obierz z kości i pokrój w cienkie plasterki , posyp niewielką ilością soli i pieprzu .
4 . Na dnie salaterek ułóż plaster jajka na twardo , pokrojoną marchewkę i groszek . Następnie włóż mięso i zalej tężejącą galaretką . Wstaw do lodówki .

Kategorie: przekąskinorweska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy