zdjecia rodzinne

Galaretka z nóżek


Składniki:

4 nogi wieprzowe
1/2 kg pręgi wołowej
2 marchewki
1/2 pora
seler
2 pietruszki
2 ząbki czosnku
2 jaja na twardo
1/2 filiżanki ugotowanego zielonego groszku
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
sól
pieprz

Wykonanie:

1 . Umyte i oczyszczone nóżki i pręgę gotuj 2 godziny z dodatkiem ziela , liści laurowych oraz przypraw .
2 . Po godzinie wrzuć warzywa . Po wyjęciu mięsa , odcedź wywar i dodaj roztarty czosnek . Całość dopraw do smaku .
3 . Ostudzone mięso obierz z kości i pokrój w cienkie plasterki , posyp niewielką ilością soli i pieprzu .
4 . Na dnie salaterek ułóż plaster jajka na twardo , pokrojoną marchewkę i groszek . Następnie włóż mięso i zalej tężejącą galaretką . Wstaw do lodówki .

Kategorie: przekąskinorweska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory