www.zapetytem.pl

Galaretka z nóżek


natalina42013-09-09 Komentarze (0) 120-180 min    łatwy     Porcji: 6

Składniki:

4 nogi wieprzowe
1/2 kg pręgi wołowej
2 marchewki
1/2 pora
seler
2 pietruszki
2 ząbki czosnku
2 jaja na twardo
1/2 filiżanki ugotowanego zielonego groszku
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
sól
pieprz

Wykonanie:

1 . Umyte i oczyszczone nóżki i pręgę gotuj 2 godziny z dodatkiem ziela , liści laurowych oraz przypraw .
2 . Po godzinie wrzuć warzywa . Po wyjęciu mięsa , odcedź wywar i dodaj roztarty czosnek . Całość dopraw do smaku .
3 . Ostudzone mięso obierz z kości i pokrój w cienkie plasterki , posyp niewielką ilością soli i pieprzu .
4 . Na dnie salaterek ułóż plaster jajka na twardo , pokrojoną marchewkę i groszek . Następnie włóż mięso i zalej tężejącą galaretką . Wstaw do lodówki .

Kategorie: przekąskinorweska

Galaretka z nóżek
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=974