zdjecia rodzinne

Granola z orzechami


Składniki:

4 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki rodzynek
3/4 szklanki orzechów włoskich
4 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki oleju

Wykonanie:

1 . Płatki owsiane , sól , wiórki kokosowe , rodzynki i rozdrobnione orzechy wsypujemy do miski . Miód mieszamy z olejem , a następnie wlewamy do suchych składników . Dokładnie mieszamy .
2 . Masę równomiernie wkładamy na blachę , tworząc 2 - cm warstwę . Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C , od czasu do czasu mieszając . Następnie zmniejszyć temperaturę do około 130 stopni C i pieczemy jeszcze około 30 minut .
3 . Granolę łamiemy na kawałki . Wkładamy do zamykanego pojemnika .

Kategorie: przekąskiwłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami