zdjecia rodzinne

Granola z orzechami


Składniki:

4 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki rodzynek
3/4 szklanki orzechów włoskich
4 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki oleju

Wykonanie:

1 . Płatki owsiane , sól , wiórki kokosowe , rodzynki i rozdrobnione orzechy wsypujemy do miski . Miód mieszamy z olejem , a następnie wlewamy do suchych składników . Dokładnie mieszamy .
2 . Masę równomiernie wkładamy na blachę , tworząc 2 - cm warstwę . Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C , od czasu do czasu mieszając . Następnie zmniejszyć temperaturę do około 130 stopni C i pieczemy jeszcze około 30 minut .
3 . Granolę łamiemy na kawałki . Wkładamy do zamykanego pojemnika .

Kategorie: przekąskiwłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa