zdjecia rodzinne

Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym


Składniki:

- 2 średnie cukinie
- 800 g mięsa mielonego
- 2 średnie cebule
- 1 świeża papryka
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 pomidory
- 4 łyżki musztardy sarepskiej Tarsmak
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 150 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojone w kostkę cebulę oraz paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i napełnić nią cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i polać sosem z wymieszanej musztardy sarepskiej Tarsmak i śmietany. Całość posypać obficie startym żółtym serem. Piec w temp. 180°C przez ok. 45 minut.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Bitki

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci