zdjecia rodzinne

Koszyczki z cukinii i ricotty


Składniki:

- 2 młode cukinie
- 300 g sera ricotta
- 1 garść orzeszków pistacjowych
- 3 łyżki sosu chrzanowego Tarsmak
- skórka z jednej cytryny
- oliwa z oliwek

Wykonanie:

Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek.
Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej