zdjecia rodzinne

Koszyczki z cukinii i ricotty


Składniki:

- 2 młode cukinie
- 300 g sera ricotta
- 1 garść orzeszków pistacjowych
- 3 łyżki sosu chrzanowego Tarsmak
- skórka z jednej cytryny
- oliwa z oliwek

Wykonanie:

Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek.
Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach