zdjecia rodzinne

Koszyczki z cukinii i ricotty


Składniki:

- 2 młode cukinie
- 300 g sera ricotta
- 1 garść orzeszków pistacjowych
- 3 łyżki sosu chrzanowego Tarsmak
- skórka z jednej cytryny
- oliwa z oliwek

Wykonanie:

Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek.
Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: