zdjecia rodzinne

Penne z cukinią


Składniki:

- 1 średnia cukinia
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ pęczka świeżej kolendry
- 3 ząbki czosnku
- 1 paczka makaronu penne (400 g)
- 3 łyżki sosu serowego Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię umyć, pokroić w średniej grubości plastry i podsmażyć na oliwie. Doprawić solą, pieprzem, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz posiekaną kolendrę. Całość chwilę poddusić, następnie dodać ugotowany al dente makaron, sos serowy Tarsmak i wymieszać.
Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa